13 Jul 2011

Secret Garden

Secret Garden

Secret Garden

 

 

Title: 시크릿 가든 / Secret Garden

● Genre: Melodrama, fantasy, romance
● Broadcast: SBS 2010-Nov-13 → 2011-Jan-16
● Episodes: 20

 

Tentokrát pouze česky...

O co jde:

Třicetičtyřletý fešákoidní šéf velké společnosti (jak jinak než rodinné), perfektní, chytrý - jestli charismatický to bychom se mohli hádat, jelikož veškeré jeho charisma přebíjí jeho nabubřelost, nafoukanost a arogance - Kim Joo Won. Chudá ženská jménem Gil Ra Im - dublérka v akčních filmech. Jak by se tito dva mohli dát dohromady? Jen těžko. Kim Joo Won je předurčen k tomu, aby si vzal dívku z nějaké zámožné rodiny, s dobrým vkusem, zájmem o umění, dokonalým vzhledem i chováním... a přece se to stane!

Jak? Joo Won je vyslán svým bratrancem Oskou (známý zpěvák), aby dovezl do hotelu herečku Park Chae Rin. Jenže co se nestane, dokonalý Kim Joo Won popadne místo herečky kaskadérku a už ji vleče s sebou. Jelikož Ra Im je velkou faninkou Osky nijak se zpočátku nebrání. Pak se sice vysvětlí, že to byl omyl, ale Ra Im je zraněná (řezná rána na ruce) - snaží se to skrýt, ale když se začne skládat i sebestředný Joo Won si všimne, že všechno není jak má být a odtáhne ji do nemocnice. Tam si pro ni přijde Director (budu používat ten výraz, režisér mi tak nějak nehodí :D). A už to všechno začíná... (mimochodem Ra Im má na nohou fan stuff -  ponožky s Oskou, to Joo Wona taky pěkně vytočí).

No pak se všechno motá okolo toho, že Joo Won dotírá na Ra Im, která ho pořád odhání. Dokonce se Joo Won přihlásí do kaskadérské školy - "co umíš" - " dobře vydělávat peníze". Překážkou je Director, který miluje Ra Im, Oska, kterého má ráda Ra Im a tak dále a tak dále. Vlastně sledujeme dva vztahy - Osku s jeho bývalou přítelkyní Seul, která se vrátí do Koree, aby ho krapet potrápila a vzala si za muže Kim Joo Wona, a Joo Wona s Ra Im.

Hlavní pecka nastává, když jsou všichni na nátáčení Oskova klipu a přihodí se, že Joo Won A Ra Im se ocitnou v lese na velmi divném místě, kde jim velmi podivná ženština dá s sebou alkoholový nápoj z květin. Ra Im řekne Joo Wonovi, aby ten druhý dal Oskovi. Jenže to se pochopitelně nestane. Oba vypijí večer svou lahvičku a ráno se probudí... v těle toho druhého !!!
Bla bla bla - podívejte se sami.

Zpět se prohodí vždy když prší (minimálně jeden musí být na tom dešti). Ale to platí i naopak (pokud jsou správně přehodí se zase pokud prší).

Z toho pak vzniká kupa humorných i vůbec ne humorných situací. Už dále nebudu spoilerovat...

Ještě snad, že když bylo Joo Wonovi 21 let měl nehodu, po které ztratil vzpomínky na toto, což bude ještě dále v ději důležité...

Jediný, kdo dokázal Kim Joo Wona změnit je Ra Im :) bude to happy end...?

 

Když nad tím teď přemýšlím, na tomhle drama je zvláštní to, že jsem si tu nenašla postavu, kterou bych vyloženě nesnášela nebo dokonce jen neměla ráda... Což se mi ještě nestalo :D

Možná někdo řekne, že Oska je blbec, nebo že Joo Wonova máma je totální čarodějnice...a víte co? Miluju Osku (nejvíc jsem se nasmála, když chytá nerva) a ta macecha? No bez ní by to nebylo drámo ne?

 

Secret Garden

 

vztahy

A moje oblíbené charaktery?

Kim Joo Wona a Ra Im mám ráda, to je jasné, ale ještě radši mám Osku a Jong Soo (Director).

Oska (Yoon Sang Hyun) je tak temperamentní postava, že ho prostě buď nenávidíte nebo milujete - ze začátku se vám určitě líbit nebude, ale čím dál v příběhu tím víc ho budete chápat a možná se vám zalíbí tak jako mě.

Director (Lee Philip)... proč? Tragická role v milostném trojúhelníku, který není milostný trojúhelník...a navíc je děsně cute a smexy... :D

Director

takhle vypadá v SG

Lee Philip

Lee Philip

Lee Philip

mládě.. :D

Lee Philip

 

 

Další oblíbená postava je vedlejší - Tae Sun (Lee Jong Suk)

Jong Suk

Jenže kdo by ho s tou jeho tvářičkou nebaštil že jo.... ještě k tomu tam hraje homosexuála...

Jong Suk

Jong Suk

 

 

Obsazení:

  • Hyun Bin as Kim Joo Won
  • Ha Ji Won as Gil Ra Im
  • Yoon Sang Hyun as Choi Woo Young / Oska (Joo Won's cousin)
  • Kim Sa Rang as Yoon Seul
  • Lee Philip as Im Jong Soo
  • Lee Jong Suk as Han Tae Ssun
  • Yoo In Na as Im Ah Young
  • Kim Ji Sook as Moon Yeon Hong
  • Park Joon Geum as Moon Boon Hong
  • Kim Sung Oh as Kim Sung Woo (Joo Won's secretary)
  • Choi Yoon So as Kim Hee Won (Joo Won's sister)
  • Kim Sung Kyum as Moon Chang Soo
  • Lee Byung Joon as Park Bong Ho
  • Sung Byung Sook as Park Bong Hee
  • Yoon Gi Won as Choi Dong Kyu
  • Yoo Seo Jin as Lee Ji Hyun
  • Kim Gun as Yoo Jong Heon
  • Baek Seung Hee as Park Chae Rin
  • Jang Seo Won as Hwang Jung Hwan
  • Kim Dong Gyoon as director

 

Ještě vyjádření k ději - upřímně řečeno, je to blbost nad blbost vzhledem k použité "magii". Nicméně příběh je milý, zajímavý tím, že zde nevystupují 18ti letí smradi, ale dospělí zralí lidé. A pár tragických momentů se také najde.

 

Takže doporučuji.

 

Kolik hvězd? **** a půl :)  (z pěti)

 

 

Secret Garden

No comments:

Post a Comment

I don't hate anyone. I believe we should not hate on people. But I hate my haters, obviously.