5 Dec 2011

Kurozuka

Kurozuka



ep: 12 / TV

MADHOUSE

2008


Kurozuka

 

Mistery/ vampýři/ psycho

 

Co vás zřejmě zaujme jako první bude animace. Ano jedna z nejlepších, co jsem zatím viděla (kamarád přirovnal ke GITS).
Další by mohl být opening (no vás třeba ne :D ale kdo okamžitě pozná MtH, toho by mohlo...).
A dál možná příběh, nad kterým si nejednou řeknete -WTF-
Už od prvního dílu je to samé bakemono. Rudá Armáda - hlavní vývozce monster...
Charaktery nejsou nijak propracované, ale to ani není potřeba.
Bojové scény z mého pohledu velmi dobré. Krev stříká, katana seká, končetiny lítají vzduchem, glocky cvakají... prostě ráj.
Děj je občas velmi předvídatelný, ovšem to bohatě vynahradí zakončení celého anime (pro zvědavce ce spoileru níže).
Hlavní a nejhlavnější postavy máme dvě - upírku a následníka trůnu - Kuromitsu a Kuro (ano v tomto anime jsou skoro všichni Kuro :D). Potom nějaké vcelku random postavy a tunu těch nepodstatných (bakemonoooo).
Všem dříve či později přeskočí.
Anime plné krve, šílenců a nesmyslných dialogů.
Co víc si přát?

**** a 1/2 z 5


-a teď ke spoileru-

Každý díl začíná stejným intrem, které se nám  k závěru osvětlí, i když nakonec zjistíme, že valný význam nemělo. Spíše ten estetický. Taky si občas řekneme, že děj i smysl velmi často dost pokulhává, abychom na závěr zjistili, že to vůbec nevadí! Protože nic z toho se nestalo...

A cože se tedy nestalo...

Mladý Kuro-sama se přiřítí na obrazovku a začne kosit bakemona. Z toho nevím hlavu ani patu. Později se dozvíme, že tato monstra náleží k Rudé Armádě, která bude problémy dělat i o tisíc let později... Jaký má Rudá Armáda cíl? Vytvářet mostra a terorizovat všechny okolo. Zřejmě.
A dále k ději - po boku Kuro-sama se objevuje jeho věrný - později, až svého pána rozsekne vejpůl už ne tak věrný - muž ve zbrani Benkei.
Po boji se vydávají dále lesem, kde narazí na domek. Zpočátku se zdá, že tam není živé dušel, ale nakonec se z útrob domu vynoří krásná žena. (Pamatujte na Tobiášova slova... "Potkáte-li skutečně nádhernou ženu kolem pětadvaceti let, je to upírka. A i kdyby ne, tak stejně ano." [1]). Nechá je přenocovat, ovšem varuje je před jednou místností, do které za žádnou cenu  nesmí vstoupit. Mladý Kuro dostane horečku, věrný přisluhovač odejde, aby mu přinesl lék, žena se o něj stará.
Kuro je zdráv, Kuromitsu si ho obmotá kolem prstíku, Kuro se přiblíží k zakázané místnosti a vidí... a v tu chvíi napadnou domek bakemona. Zabijí Kuromitsu, Kuro bojuje...při smrtelných zraněních, válíc se v krvi, spatří ženu, která ožívá... brutálně zabije všechny zrůdičky a ještě si při tom libuje v krvi. Ach ano. Kuromitsu je nesmrtelná upírka. Nečekaně Kurovi nabídne, aby s ní zůstal na věky věků a on ještě nečekaněji přijme.
Zanedlouho se vrátí věrný přisluhovač a usekne Kurovi hlavičku - nebo to byl někdo jiný?!
Kuro se probouzí o pár staletí déle. Kolem se to od samurajských dob změnilo. Ne, že by snad tou dobou byly mrakodrapy nějakou divnou věcí...ale ano, byly. A tak se po uplynutí tisíce let náš borec Kuro vrací i se svým mečem (katanou) na scénu.
Rudá Armáda.
Kuromitsu.
Odboj...
A spousta dalšího. Hlavně bakemona. Během toho hojně flashbacků prolínajících se všemi díly, až vás z toho hlava brní.
Ztrácíte se v ději? To nevadí. Hlavounem Rudé Armády je pošahaný "vědec" Hasegawa, který ze sebe nakonec také udělá monstrum a nečekaně skape pod Kurovou katanou. Objevují se tu postavy jako Kauta, Kuon a Rai. Postavy jsou to kladné, až zjistíme, že ne všechny z nich. Kuon je totiž bývalý Kuromitsu. Ah, chybka se vloudila. Kuon má dokonalé tělo, na které by pasovala Kurova hlava. To je záměr od počátku. Kdo by se tomu nevzepřel. Mimochodem Kuon - má oblíbená postava - se zjeví (jak už jsem předznamenala - každému hrábne) a skončí celkem nesmyslnou smrtí.
Přestáváte se orientovat? Zkraťme to.
Blik.
Objevujeme se opět v lese, za dob samurajů, v prvních vteřinách počátku celého anime. A tam také skončíme. Snít za dne, to opravdu není zdravé, Kuro! Radši pozor na Rudou Armádu...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[1] Jiří Kulhánek - Noční Klub I.



Podívejte se jednou. A možná ještě podruhé. A pak klidně potřetí. Věřím, že potom bude všechno dávat smysl :D

A teď ještě pár screenshotů a tak.


hlavní borec Kuro:
kuro

kuro

 

a teď ten můj... Kuon

 

kuon

kuon

kuon

kuon

kuon

kuon

 

a Kuromitsu...

kuromitsu

kuromitsu

kuromitsu

kuromitsu

kuromitsu

 

 

pokud jste někdo viděl, doplňte postřehy a názory.
Mám za to, že každý musí shlédnout sám, těžko uchopitelný děj na vyprávění....




 

a opening!


No comments:

Post a Comment

I don't hate anyone. I believe we should not hate on people. But I hate my haters, obviously.