15 Oct 2010

DOGS: Bullets & Carnage - recenze

(Dogs: Stray Dogs Howling in the Dark)

Dogs

Rok vydání: 2009

Typ: OVA

Počet epizod: 4

Žánr: ankční, mafie, násilí, podsvětí, sci-fi, seinen

podle mangy

 

Jedno město - čtyři zabijáci - každý se svým zkurveným osudem.

 

Mihai

Mihai

Mihai - zabiják, který se po deseti letech vrací na místo, kam už se nikdy vrátit nechtěl. Znovu se shledává s chlapcem - nyní už mužem - který mu byl před patnácti roky svěřen do "péče" (měl ho naučit co se dalo). Tento mladík právě před deseti lety zabil prostitutku, kterou Mihai miloval. U té příležitosti vypálil díru i do svého fotříka a nastoupil tak na jeho místo - stal se tak z něj jakýsi boss....co se stane až tito dva stanou opět "face to face"?

 

Badou

Badou

Šmejdílek na volné noze. Jeho jedinou láskou je...nikotiiiiiiiin!!! Co se stane když není žváro po ruce? Z celkem milého zrzavého trdla, které čirou náhodou vyfotí mafiánského bosse při sado-maso hrátkách s prostitutkou, se stává šmejdílek zabijácký. A je fakt dobrej ! (Pro cigáro ti ustřelí hlavu jako nic :D)

Badou

Panáček je ve svém živlu, nemá cigaretku....

Badou1

to jsem si jako nemohla odpustit... XD

 

Naoto

Naoto

 

Chudák sirotek děvče, kterého se ujme vrah jejích rodičů a trénuje ji, jak přežít - měj po ruce dýku a nezapomeň na útok z boku... Když ale najde svého zachránce - vraha v kaluži krve (ruka a noha chybí a z hrudi elegantně trčí katana), co pak bude s její pomstou, kvůli které dýchá ten boží vzduch?! A byl to opravdu ten, kdo zabil její rodiče...?

 

 

a konečně:

 

Heine

Heine_hl

 

Sladký mutantík, který vylezl z experimentů podsvětí. Jaký div..je jich vícero - ovšem ne všichni jsou tak odolní, umí zacházet se zbraněmi (a vypadají u toho děsně cool a sexy :D ). No a co by to bylo za charakter, kdyby neměl zachraňovací mánii, že? A vůbec...to krásné blonďaté cosi s andělskýma křidýlkama byste nenechali v zahnívat v bordelu u perverzního maníka ani vy! A hele! Heine a Badou jsou parťáci!...ach zase ty cigára..ale když chcete, aby byl Badou užitečný...nelze jinak.

Najde Heine svoje "stvořitele" a rozdrtí jim mozky na kaši..?

 

Heine_m

Takhle vypadá spíš v manze

Heine_zivel

Bang! Bang!

Heine_cosplay

A ještě jeden dokonalý cosplay.....

 

Animace:

Nic co by vám vytřelo zrak (ano už jsem viděla i lepší), na druhou stranu je to lepší než průměrný průměr a charaktery jsou propracované celkem dobře

-absence openingu a nic neříkající ending (kromě posledního dílu)

+ stylizace hlavních postav

 

Dodatky:

Seriál čítá 4 díly -prý to měl být původně jakýsi pilot k seriálu - ten se zatím ovšem nedostavil - domýšlejte si tudíž jak je libo! (pro mě osobně je to spíš taková "ilustrace" k manze)

 

Resume:

Nečekám, že budete čekat, že od 4 dílového anime se dá něco čekat....

Tak jo, takhle - na podívání fajn, příběh - pokud jste fanoušci mangy, tak vám to žíly trhat nebude, a pokud ne, možná oceníte tolik prostoru pro vlastní fantazii...a pokud ani to ne, nejspíš budete pekelně nasraní.

 

3.5/5


No comments:

Post a Comment

I don't hate anyone. I believe we should not hate on people. But I hate my haters, obviously.