7 Feb 2012

The rabbit and the lizard

the rabbit and the lizard

 

Tokkiwa Lijeodeu

Drama / Romantický

Jižní Korea, 2009, 101 min

Hrají:

Yu-ri Seong, Hyeok Jang

 

En-Seol – taxikář trpící Broken Heart syndromem (srdce se na několik vteřin zastaví, obvykle na 2-3 vteřiny, jemu na 20 – až se zastaví o 3 vteřiny déle je po něm).
May  - jako malá dána na adopci do ameriky, její rodiče zahynuli při autonehodě.

May přijíždí zpět do koreji aby našla své rodiče (neví že jsou mrtví),, najde tetu, ta jí poví že zemřeli při autonehodě.
May je „tragická“ postava, která pořád jen naříká nad tím, že život je těžký, přitom v příběhové linii nevidíme proč. Protože byla ve svých třech letech dána do adopce? Protože si nepamatuje na své dětství? Protože má evidentně dost peněz? Nebo možná proto, že si její adoptivní matka nevzpomene na její narozeniny. Whatever.
Na druhé straně stojí muž, jehož rodina čítá dva členy –jeho a babičku se kterou vyrůstal po smrti rodičů – při autonehodě (děj začíná být čitelný?). Muže, jež nemá v podstatě nikoho a umírá.

Vzhledem k tomuto kontrastu mi postava May přišla poměrně dost tragická ne způsobem jakým by se čekalo. Neskutečně mě iritovala. Kdo by litoval fracka, který je na dně z toho, že nemůže najít sám sebe?

Přeskočíme celý děj, protože on ve skutečnosti skoro žádný není… Film je rozvleklý, nemá spád a kam všechno směřuje je jasné zhruba po deseti minutách.

Rozeberme tedy rovnou konec – wtf. Sázela jsem alespoň na „dobré“ zakončení, jelikož film začíná retrospektivou. Aish, zase špatně. Konec by měl být tedy zřejmě nějakým happyendem či co – nedokážu specifikovat. Nevím jestli mi opravdu není tak dobře anebo byl závěr vynucený snahou nezakončit tragicky…

 

Hlavním cílem filmu –od toho název – je najít kde se vzala představa červených králíků pro En-Seola a jak se dostala jizva na Mayiny záda. Překvapivě je vše dílem autonehody, kde figurovaly obě hlavní postavy a kde též zemřeli jejich rodiče.

 

starstar

 

 

the rabbit and the lizard

 

No comments:

Post a Comment

I don't hate anyone. I believe we should not hate on people. But I hate my haters, obviously.